
Antioxidanter
Antioxidanter såsom C- och E-vitamin samt zink och selen är viktiga stöd för kroppens eget antioxidantsystem och skyddar cellerna från oxidativ stress. Fräscha livsmedel, alger, frukter och bär innehåller också en mängd värdefulla understödjande växtämnen, som karotenoider, polyfenoler och flavonoider.
Alpha-liponsyra
Alpha-liponsyra (ALA), även känd som tioktsyra, är en svavelhaltig fettsyra och ansågs länge vara ett vitamin på grund av sina egenskaper efter upptäckten. Vår äkta liposomalt formulerade R-alpha-liponsyra har en speciell tillgänglighet i tarmen och på cellnivå tack vare det perfekta förhållandet mellan R-alpha-liponsyra och fosfolipider från solros. De högrena premiumkapslarna med stabiliserad R-alpha-liponsyra från den patenterade ingrediensen Bio Enhanced® Na-RALA från USA är praktiska att ta med. Båda preparaten är fria från syntetisk S-alpha-liponsyra.
Astaxanthin
Vårt naturliga astaxantin från mikroalgen Haematococcus pluvialis är 100% autentiskt BioAstin® från Hawaii från den globala marknadsledaren, med över 30 års tradition. Det unika läget på Kona-kusten i Hawaii ger mer solljus året runt än någon annan kustort i USA, vilket gör att algerna kan växa kontinuerligt 12 månader om året. Den hållbara odlingen sker i det rena källvattnet på ön, som flera gånger renas och återanvänds på ett resurseffektivt sätt.
OPC
OPC (förkortning för: oligomera proantocyanidiner) är värdefulla naturliga växtskyddsämnen från flavonolgruppen, bestående av polymerer av katekiner och epikatekiner. Alla våra produkter extraheras uteslutande med rent vatten och ätbar alkohol, och är helt fria från tillsatser. Vi kontrollerar regelbundet OPC-innehållet med HPLC-metoden från TU Braunschweig (högsta standard).
Quercetin
Quercetin är ett naturligt förekommande bioflavonoid i växter – ett växtpigment ansvarigt för blommornas färg som skyddar dem mot vissa miljöpåverkan. Blommorna från det japanska pagodträdet (Sophora japonica) och fröna från Fava d'Anta-trädet är särskilt rika på quercetin, men lök, äpplen och broccoli kan också innehålla stora mängder, även om dessa till stor del förstörs vid bearbetning.
Resveratrol
Resveratrol är en polyfenol, som är särskilt koncentrerad i skalen av flera frukter, bland annat röda druvor. Resveratrol finns i två former: cis- och trans-resveratrol. Endast trans-formen har full biologisk och fysisk effekt.